En ettåring värd att firas

Vill bara skriva ett par ord med anledning av att en av mina absolut närmsta vänners bebis, butiken Oliver & Eva, fyllt ett år och blev firad på Spy Bar härom dagen. Tobias vill inte ha riktiga barn, vilket är lika bra för de skulle aldrig få den uppmärksamhet eller åtnjuta det engagemang som Tobias ger Oliver & Eva. Han har skämtat om att han troligtvis skulle gå ut och köpa cigaretter och aldrig komma tillbaka om han råkar avla fram någon, och jag har skämtat om hur han ska kunna dra någonstans om jag bryter hans ben först. Så där håller vi på!

Min erfarenhet är att det inte är särskilt lätt att uppbåda entusiasm för.. nånting alls, åtminstone inte under längre perioder. För den delen vet jag inte om det är det eller något annat som driver Tobias, men det är nåt som synbarligen aldrig brinner ut. Jag känner ingen som jobbar så hårt som han och som är så villig att bita ihop varenda dag om det behövs, och jag känner ingen som på samma sätt kombinerar nit med kunskap, insikt och talang. Varför jag tror att jag inte heller känner någon som är så förtjänt av resultat.

Huruvida en företagsidé förtjänar resultat vet väl marknaden allena, men man kan ju hoppas. En webbutik som säljer sexleksaker utan synd, som drivs av en önskan, lika stark som (det starka, starka) vinstintresset, om att folk ska ha världens bästa sex utan att skämmas, och som aktivt tar ställning i sexualpolitiska frågor, är värd att hoppas på. Om ett par år kommer du att må lite bättre, vara lite mer tillfreds, och du kommer att ha Tobias att tacka för det.

Av de här anledningarna var det väldigt kul att se så många komma och fira Oliver & Eva i lördags. Det var en ovanligt stor fest för att fira att ett företag klarat sig ett år, och det var förstås ett marknadsjippo, men av ett lyckligt sammanträffande var det också en fest för en otroligt förtjänt unge, arrangerad av en person som gör allt med uppriktig hängivelse. Grattis till båda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *